Trešais posms

Latvian Spring Classic stage 3 jau 30 martā. Otrais posms aizritējis ļoti veiksmīgi ar aptuveni 250 braucējiem uz starta, tai skaitā arī braucējiem no citām valstīm. Cīņa visās spēka grupās bija ļoti spraiga un interesanta, tomēr lielākā konkuence bija par pirmo trīs vietu sadalījumu kopvērtējumā, par kurām cīnījās mūsu pašu Kaspars Serģis, pārstāvot LV2MAX e-sporta riteņbraukšanas komandu, liekot ļoti pasvīst diviem britu braucējiem Andy Nichols (LGP CIM) un Nick Latimer (LGP CIM), kuri aptuveni 20km garumā ar vairākkārtējiem uzbrukumiem centās "atkabināt" Kasparu, tomēr viņiem tas neizdevās. Finiša taisnē tomēr abu LGP CIM komandas braucēju centieni atmaksājās un izdevās Kasparu apspēlēt, atstājot mūsu braucēju godpilnajā 2. vietā kopvērtējumā un 1. vietā Latvijas ieskaitē, zaudējot līderim nieka +0.436s, uzrādot kopējo laiku 43:27. Lieki piebilst, ka Zwift braucējiem nācās braukt "2015 UCI WORLD COURSE", kas noteikti nav no vieglākajiem Zwift maršrutiem.

"A" grupā pēc mazāk, kā pusotras minūtes Latvijas ieskaitē finišēja arī Martins Jirgensons (LV2Max), ieņemot 2. pozīcīju, un neilgi pēc viņa arī Ēvalds Pavlovs (LV2Max), kurš ieņēma 3. pozīciju. "B" grupā kopvērtējumā pirmo trijnieku aizpildīja Vācijas braucēji, par gandrīz 2 minūtēm apsteidzot tuvākos Latvijas braucējus - Edgars Kursitis, Lauris Parups un Janis Vanags (ISOSTAR Team LV). Pavisam cita aina bija vērojama "C" grupā, kur visa brauciena garumā līdera pozīcija bija mūsu Lukass Klavis, aiz sevis atstājot tuvāko braucēju no Čehijas Republikas - Jiri Foltyn, apsteidzot viņu gandrīz par pusotru minūti. Latvijas ieskaitē otro un trešo pozīcīju sadalīja Armands Upenieks un Juris Ščerbickis. Dāmu ieskaitē pirmais trijnieks latviešu skaistulēm, attiecīgi 1. vietā Zane Kelpe (MTB Garkalne), kura ļoti ilgu laiku noturējās ar "A" un "B" grupas braucējiem, uzrādot lielisku sniegumu kopvērtējumā, bet, atpaliekot nieka pusotru minūti, otro un trešo pozīciju sadalīja Monta Paulovica (AdaziVelo) un Marija Baranovska (7B Latvia).

Nākamajam posmam jau varat pieteikties caur zwift.lv mājaslapu sadaļā kalendārs un izvēloties attiecīgās sacensības. Jāpiemin, ka 3. posma sākums šoreiz būs nevis 19:00, kā ierasts, bet 20:00!

Publicēts – 25.25.2021